Overdragelsesaftale

Overdragelsesaftale


Hvis I står foran en skilsmisse, separation eller samlivsophør hvor den ene af jer overtage den tidligere fælles ejendom, så kan det anbefales at der laves en overdragelsesaftale. Nogle par vælger at udarbejde en detaljeret bodelingsoverenskomst og andre en meget simpel aftale i form af en ovedragelsesaftale. Ingen fremgangsmåde er mere korrekte end andre. Der gælder nemlig aftalefrihed ved udarbejdelse af aftaler om deling af boet ved en aktuel skilsmisse eller separation. For samlivsophør hvor der intet bo er, vil en overdragelsesaftale være at anbefale.

Download simpel overdragelsesaftale


Hvad er en overdragelsesaftale?

Uanset hvordan og hvor detaljeret I har udformet jeres aftale om den økonomiske og praktiske deling af boet, så kan det være relevant at der bliver udarbejdet en særskilt overdragelsesaftale for den fælles bolig. Nogle vælger at lade overdragelsesaftalen været et supplement til bodelingsoverenskomsten hvor andre alene udarbejder en overdragelsesaftale. Ved overtagelse af hus og lejlighed ved samlivsophør vil det alene være relevant at udarbejde en overdragelsesaftale.

En mini købsaftale til overtagelse af halvpart

En overdragelsesaftale kan karakteriseres som en slags mini købsaftale der vedrører den handlende halvpart af ejendommen. Skal A købe B ud i forbindelse med skilsmisse, vil A således være køber af den halvpart som A ikke selv ejer, og B vil være sælger af sin egen halvpart. Afhængig af hvorledes denne handel er italesat i jeres aftale vil vi anbefale at man overvejer at der bliver udarbejdet en særskilt overdragelsesaftale.

Hvad indeholder en overdragelsesaftale?

En overdragelsesaftale indeholder de betingelser og vilkår der er gældende for handlen med halvparten af ejendommen. Mange par har i deres egen aftale slet ikke forholdt sig til, at der sker en egentlig handel/overtagelse af ejendommen, hvorfor man fejlagtigt tror at ens hæftelse for eventuelle mangler er ovre når den blivende part har overtaget ejendommen. Det er ikke i udgagspunktet ikke korrekt. Og hvad sker der når den blivende part sælger ejendommen til tredjemand?

Køb vores gør-det-selv skabelon

Ønsker I selv at udarbejde jeres aftale i ro og mag kan I købe og downloade vores skabeloner. Ved at udfylde formular til højre får du direkte adgang til vores formularer. Herefter kan I se hvilken en der passer jeres situation bedst.


overdragelsesaftaleSpørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte mig hvis du har spørgsmål ved udarbejdelse af aftaler i forbindelse med handel med en halvpart af en ejendom. Jeg glæder mig til at være behjælpelig.

Download ↴

Vi har udarbejdet nogle redigerbare word skabeloner til egen udfyldelse, så I er sikre på at jeres aftale indeholder det som I ønsker den skal regulere. Ved køb af skabelon får du en direkte mail med link til download der vil være aktivt i minimum 30 dage.

Disse skabeloner følger med:

Overdragelsesaftale 1 – Fælles ejendom
Gældsbrev skabelon
Rabatkort til skødeskrivning, værdi 250 kr.

 • You've just added this product to the cart:

  Overdragelsesaftale

  Overdragelsesaftale

  Overdragelsesaftalen er en aftale der bruges som en købsaftale når der sker køb/salg af halvdelen af en ejendom i forbindelse med skilsmisse, separation og samlivsophør. Læs mere om overdragelsesaftaler her.


  Pakken indeholder følgende dokumenter:

   

  Overdragelsesaftale skabelon
  Guide til at hente skøde og tingbogsattest
  Gældsbrev skabelon


  Senest opdateret: den 20. januar 2023
  Køb nu, brug senere:
  Efter køb vil du kunne downloade alle dokumenterne direkte. Du får også en mail tilsendt med download-links der vil være aktive i de næste 30 dage.

   

  195,00 kr.