Købsaftale

Købsaftale


En købsaftale er det aftaleretlige fundament der ligger til grund for handel med fast ejendom. Det er her at handlens detaljer og vilkår fremgår.


Købsaftalens indhold og dets variationer

I købsaftalen finder du de vilkår som køber og sælger er blevet enige om. Her vil blandt andet være en angivelse af handlens parter, aftalt overtagelsesdag og købesum samt øvrige vilkår, betingelser og frister for handlen. Sker handlen igennem ejendomsmægler ses det hovedsageligt at den brugte købsaftale er standardformularen – godkendt af Dansk Ejendomsmæglerforening. Derudover er der stor variation på selve opbygning og også indholdet af en købsaftale, hvert kontor har hyppigst sin egen foretrukne udgave.

Hvad skal en købsaftale indeholde?

Der er som udgangspunktet ingen krav til indholdet af en købsaftale idet der gælder aftalefrihed ved køb og salg af fast ejendom. Henvender du dig dog til en rådgiver vil denne næppe kunne slippe afsted med udarbejdelsen af en mangelfuld købsaftale, hvorfor der i den professionelle sfere kan siges at gælde en form for miniumsniveau for omfanget af en købsaftale.

Kan jeg selv udarbejde en købsaftale?

Der er intet til hinder for at I selv udarbejder en købsaftale. Vi har lavet en skabelon til brug for egen udfyldelse og underskrift.

Download købsaftale skabelon